blog | werkgroep caraïbische letteren

Tori speelt in Suriname voor meer dan 1500 kinderen!

Van 10 t/m 14 juli ‘23 is de voorstelling Tori van HNT Jong in samenwerking met RIGHTABOUTNOW te zien in Theater On Stages in Paramaribo. In regie van Marjorie Boston, naar het boek van Brian Elstak, met tekst van Maarten van Hinte.

Tori, gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi, waarbij hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, de rol van een meesterlijke verhalenverteller op zich neemt.

In totaal zullen er 10 voorstellingen worden gespeeld. Alleen de laatste voorstelling op vrijdag 14 juli is voor het reguliere publiek, alle andere voorstellingen worden gespeeld voor kinderen van basis- en mulo scholen in groot Paramaribo en Moengo.
Behalve de voorstellingen worden er ook workshops verzorgd op de scholen. Het doel is om niet alleen entertainment te bieden, maar ook een educatieve ervaring. Het verhaal belicht belangrijke waarden, culturele diversiteit en de kracht van verhalen. Door de betoverende wereld van ‘Tori’ in te duiken, zullen kinderen worden geïnspireerd en gestimuleerd in hun culturele ontwikkeling.

Met spel van o.a. Leandro Ceder, Ivan Words, Ritzah Statia, Gustav Borremans en Chantal Hewitt. Mede mogelijk gemaakt door The Back Lot, Fonds Podiumkunsten, HNT, HNTjong.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter