blog | werkgroep caraïbische letteren

Schrijfster Anne-Gine Goemans geeft lezingen op Curaçao

Anne-Gine Goemans komt in de week van 20 oktober naar Curaçao om over haar roman Glijvlucht te vertellen aan middelbare scholieren. Ook geeft zij een openbare lezing in de bibliotheek in Willemstad. Tijdens haar contact met de scholen ontdekte zij dat er een nijpend tekort aan boeken is voor de schoolbibliotheken. Als eerste hulp heeft Goemans een spontane inzamelactie georganiseerd en komt eind oktober een aantal dozen boeken aan op de scholen.

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans

De scholen die op Goemans programma staan zijn Dr. Albert Schweitzer Havo/VWO, Radulphus College, Maria Immaculata Lyceum en Kolegio Alejandro Paula. Glijvlucht staat op de Antilliaanse leeslijsten. Met haar roman, vertaald in zes landen, won ze de Dioraphte Literatuur Prijs 2012 en de Duitse M-Pionier Prijs. Ook wordt het boek verfilmd.
Op dinsdag 21 oktober zal Anne-Gine Goemans in de bibliotheek over haar boek en drijfveren vertellen. De lezing begint om 17 uur, de toegang is gratis. Glijvlucht gaat over een veertienjarige jongen, die samen met zijn vader naast een landingsbaan woont. Terwijl bijna iedereen om hen heen is weggetrokken, probeert de jongen de liefde van zijn moeder te winnen. Want daar gaat Glijvlucht bovenal over: over liefde, vriendschap, dromen en de drang om er het beste van te maken. Ongeacht de plaats en de omstandigheden.

download (1)

Goemans kijkt uit naar haar bezoek. Van de scholen hoorde ze hoe nijpend het tekort is aan boeken en besloot een inzamelactie te houden. De auteur hoopt zo een eerste aanzet te geven tot meer donaties van uitgeverijen, bibliotheken, boekhandels en auteurs. Goemans: ‘Alles met een kaft en letters is welkom, liet een rector me weten. Er is nergens geld voor op de scholen, op alles wordt bezuinigd. En dan denk ik aan al die mooie boeken die wij hier hebben, opgeslagen in kelders, klaar voor de ramsj. Laten we die titels naar de Antillen sturen, kleine moeite en we bezorgen de jongeren daar zo veel plezier.’

Leerlingen Kolegio Alexandro Paula

Leerlingen van het Collegio Alejandro Paula

Anne-Gine Goemans bezoek wordt mogelijk gemaakt door het Nederlandse Letterenfonds.
De schrijfster debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers, een meeslepend en hilarisch familiedrama tegen een oer-Nederlandse achtergrond. Ze won daarmee de Anton Wachterprijs 2008 en was bovendien de enige debutant op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2008.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of een interviewaanvraag kunt u contact opnemen met Bureau Verhoeven via info@bureauverhoeven.nl

 

 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter