blog | werkgroep caraïbische letteren

Sombra bij Made in Suriname

door Ismene Krishnadath

S. Sombra is een van de bekendste voordrachtskunstenaars van Suriname die, ondanks zijn hoge leeftijd, nog hard aan de weg timmert. Regelmatig vertegenwoordigt hij Suriname op buitenlandse festivals. Nog geen twee dagen geleden keerde hij terug van het Frans Guyanese vertelfestival Zoukounyanyan, waar hij furore maakte met zijn mamio van Sranangedichten.

[Op 30 april] presenteert S. Sombra op de Made in Surinamebeurs zijn nieuwste dichtbundel A sigrit (Het geheim). De voorgaande dichtbundels van Sombra, overwegend in het Sranan, hebben vaak een diepzinnige boodschap. Dit keer maakt Sombra nonsensgedichten van de letters van het alfabet. Hiermee laat hij zien hoe mooi het spel van klanken is, uiteraard ook in het Sranan, dat typische klankwaarden bezit. Sombra is al zestig jaar dichter. Dit is zijn zevende bundel. De presentatie vindt plaats in de stand 206 van Schrijversgroep ’77 van acht uur tot half negen. De bekende uitgever/schrijver Rappa zal het boek bespreken. Sombra zal voordragen uit de bundel.


Het boek is te koop op de Made in Surinamebeurs, die loopt van 30 april tot en met 4 mei. Ook de zesde bundel van Sombra, Boskopuspikri/ Boodschappenspiegel, is daar verkrijgbaar.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter