blog | werkgroep caraïbische letteren

Carry-Ann Tjong-Ayong – Kindermisbruik in Suriname

Reeds enige tijd geleden meldde ik op Facebook:

Ik wil een meldpunt kindermisbruik opzetten in Suriname. En een rubriek starten in Kidztori, waar kinderen anoniem kunnen melden wat hun ervaringen zijn. Carry-Ann

Hierop kwam geen enkele reactie.
Toch ben ik er van overtuigd dat de meeste Surinamers dit noodzakelijk vinden en dat de in Suriname wonende pedagogen en psychologen hier al jaren over in discussie zijn. Zij hebben allemaal kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen familie en vrienden. Waarom is er dan anno 2011 nog nooit iets opgezet om dit kwaad aan banden te leggen.
Zelfs mijn persoonlijke benadering van de hoogste autoriteit in Suriname op dit gebied, Lilian Ferrier liep op niets uit. Ik lees alles wat hierover in de media verschijnt en kom tot de conclusie dat de bal steeds terug gespeeld wordt. Er wordt al sinds 1996 gewacht op wetsveranderingen en regelgeving., Maar vijftien jaar later is er nog niets gebeurd. Waar wacht iedereen op?!
Toch niet op die blaka bakra die vanuit Nederland alles komt dicteren?
Maar waarom doen de Surinamers het dan niet zelf?

Ik ga dus in juni 2011 persoonlijk aan de slag met iedereen die mij wil helpen. Ik ga in Suriname ouders en familieleden toespreken. Jongeren en kinderen stimuleren elk misbruik aan mij en mijn groep te melden. Mijn spaargeld hierin steken om het mogelijk te maken. Want ik reken niet op de regering. Wel op verontruste ouders.
Op misbruikte jongeren die hier iets aan willen doen.
Mail mij: catjong_ayong@hotmail.com, laat van je horen op Facebook, Hyves, Twitter, LinkedIn en zorg dat onze kinderen weer rustig kunnen slapen.

 

1 comment to “Carry-Ann Tjong-Ayong – Kindermisbruik in Suriname”

  • Hoogdorp hier, manager van LIME Tv een tv station in suriname
    ik lees een oude blog van jouw in over en meldpunt voor kindermisbruik. Intussen is er een kinderen en jongeren telefoon meldpunt voor kindermisbruik en mishandeling etc. wilde graag hierover nog van gedachten met je wisselen. manageratlime@gmail.com

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter