blog | werkgroep caraïbische letteren

Luna Cultural Aruba September 2010

Biblioteca Nacional Aruba nodigt tieners uit hun kunstprojecten te presenteren. De bibliotheek streeft naar een kleurrijk palet van expressies van jonge mensen over het hele eiland. De bibliotheek nodigt ook de jongeren in de leeftijd tussen 13 en 19 jaar uit om de participatie van jongeren aan het culturele leven en kunst in het algemeen met hun leeftijdgenoten en beleidsmakers te bespreken. Luna Cultural vindt plaats in de bibliotheek met onder meer presentaties, workshops en discussies, alsook ontmoetingen tussen jongeren, groepsleiders en vertegenwoordigers van de overheid.

Data: September 2010, donderdagavond van zeven tot en met 9.30 PM . Sept. 2, 9, 16, 23 en 30.
Donderdag 2 september Visuele kunst en cultuur
Donderdag 9 september Muziek
Donderdag 16 september Dans
Donderdag 23 september Theater
Donderdag 30 september Literatuur / Cafe Literario
Voor meer informatie kun je binnenkort het programma vinden op de website van de bibliotheek www.bibliotecanacional.aw. Wij zijn op zoek naar afgevaardigden die artistieke jeugdprojecten (bege-)leiden op het eiland. Jongeren in de leeftijd tussen 13 en 19 kunnen zich als onderdeel van een groep of individueel aanmelden.
Er zijn verschillende manieren om deel te nemen: bijvoorbeeld via een online forum (onze fan pagina) op FaceBook. Graag opmerkingen en ideeën plaatsen. Als je een afbeelding, videoclip, geluidsopname, of reactie wilt laten zien aan andere jongeren kun je deze plaatsen op onze Fan Page (www.facebook.com / home.php? #! / pages/Oranjestad/Biblioteca-Nacional-Aruba/214042967816? ref = ts).
Suggesties voor wat betreft deelname kunnen gericht worden aan Gina via g.jie-sam-foek@bibliotecanacional.aw.

Context
De rechten van jongeren op vrije deelname aan het culturele leven en de kunsten zijn vastgelegd in het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Het Internationaal VN Verdrag inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten, dat verwijst naar mensen van alle leeftijden, bevestigt deze rechten. De Arubaanse regering erkent de rechten van jongeren en neemt de verantwoordelijkheid op zich door te zorgen dat ze worden beschermd.
Nemen jonge mensen op Aruba vrijelijk deel aan het culturele leven en de kunsten?
• Hoe ver is Aruba in haar streven om ervoor te zorgen dat jongeren vrijelijk deel kunnen nemen aan het culturele leven en de kunsten?
• Hoe kan de overheid het beste de rechten van jongeren om deel te nemen aan het culturele leven en de kunsten beschermen en de actieve deelname stimuleren ?
• Wat zijn de belemmeringen en kansen voor jongeren om deel te nemen aan het culturele leven en de kunsten?
• Krijgen jongeren die een carrière in kunst willen ontwikkelen de mogelijkheden en de nodige steun en begeleiding om in aanmerking te komen voor een opleiding in het buitenland?
Biblioteca Nacional Aruba nodigt jonge mensen in de leeftijd van 13 tot 19 (tieners) deze onderwerpen te bespreken met hun leeftijdsgenoten, leerkrachten en groepsleiders.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter