blog | werkgroep caraïbische letteren

Presentatie nieuw jeugdboek Ismene Krishnadath

Op woensdag 27 augustus wordt in Tori Oso mijn nieuwste jeugdboek Sams portret gepresenteerd. Het boek is bekroond met de prijs voor Het Beloofde Boek 2014. Deze prijs wordt jaarlijks uitgeloofd door Stichitng Projekten.

kind2

De opbrengsten uit verkoop van de beloofde boeken gaan in een kinderboekenfonds, waarmee de kinderliteratuur van Suriname wordt gestimuleerd.

Sams portret gaat over een gewone Surinaamse tiener die in de criminaliteit en gevangenis terechtkomt. In het boek worden de gespannen gezinsverhoudingen beschreven, maar ook hoe het gezin er weer bovenop komt. Recensent Jerry Dewnarain beschreef in zijn recensie van 16 augustus in De Ware Tijd het boek als een aanrader voor ouders met opgroeiende kinderen. Meer nog zou ik het de jeugd zelf aanraden. In het boek is ruim gebruik gemaakt van het Sranan om de natuurlijke conversatie onder Surinaamse jongens weer te geven.

Ismene Krishnadath

Ismene Krishnadath

De presentatie belooft een leuke avond te worden met voordrachten, interview en publiekspelletjes. De organisatie van de avond is in handen van Schrijversgroep ’77. Schrijversgroep ’77 is een vereniging die het uitdragen van Surinaamse literatuur actief ondersteunt.

Ik hoop u te verwelkomen op 27 augustus. Op deze avond kunt het boek natuurlijk ook aanschaffen en laten signeren. Tijd: 20.00-22.00u Inloop 19.30.

Ismene Krishnadath

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter