blog | werkgroep caraïbische letteren

Biografie De Kom genomineerd voor Biografieprijs

De biografie over Anton de Kom door Alice Boots en Rob Woortman is genomineerd voor de Erik Hazelhoff Biografieprijs 2010. Deze nieuwe tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in één van de twee voorafgaande jaren is verschenen. De prijs wordt in 2010 uitgereikt.

De Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema heeft in twee categorieën een prijs ingesteld: de Erik Hazelhoff Aanmoedigingsprijs voor universitaire masterscripties en de Erik Hazelhoff Biografieprijs voor de beste gepubliceerde biografie.

De Erik Hazelhoff Aanmoedigingsprijs is een tweejaarlijkse prijs uitgeloofd aan de auteur van de beste universitaire masterscriptie gedateerd 2008/2009. De winnaar van deze prijs ontvangt een volwaardig auteurscontract (voor publicatie van de scriptie in geredigeerde vorm) bij uitgeverij Het Spectrum en een geldprijs van € 5.000,-.

De Erik Hazelhoff Biografieprijs is een tweejaarlijkse prijs welke wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De Erik Hazelhoff Biografieprijs bestaat uit een geldprijs van €15.000,-. Dit bedrag wordt uitgeloofd aan het door de jury als best beoordeelde ingezonden biografisch boek.

Uit 104 inzendingen heeft de jury een lijst van 10 titels samengesteld waaronder de biografie over De Kom. Deze 10 inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit Frans Smits (hoofdredacteur Historisch Nieuwsblad), Sander van Walsum (de Volkskrant), Hein Jens (directeur Carré), Edwin de Vries (schrijver/acteur), Dr. Fred Leeman (kunsthistoricus) en voormalig vlootpredikant ds. Roelof Steenstra. Voor de Erik Hazelhoff Prijs 2009/2010 wordt de vakjury voorgezeten door prof. dr Lisa Kuitert, hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

De volledige lijst van tien genomineerden is te vinden op de site van de Stichting, klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter