blog | werkgroep caraïbische letteren

Finale leeswedstrijd voor kinderen

Willemstad — Tien leerlingen strijden op zaterdag 16 april om de titel ‘kampioen voorlezen’. Sentro pa Guia Edukashonal (SGE) is onlangs met de wedstrijd ‘Lesa pa otro skucha’ 2011 gestart. Dit evenement wordt gesponsord door Lito en Maduro & Curiel’s Bank. De voorleeswedstrijd voor scholieren van het funderend onderwijs wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd.

Aan de voorrondes hebben 37 scholieren van de vierde en vijfde klas meegedaan. De scholieren moesten een tekst in het Nederlands of Papiaments voorlezen. De prijzen bestaan uit een geldprijs ten behoeve van de school en een cadeau voor de winnaars. De kinderen kunnen niet alleen iets terugdoen voor hun school, maar ook andere leerlingen aansporen om in de boeken te duiken. Van de 37 kinderen zijn de tien beste doorgegaan naar de finale. Deze vindt aanstaande zaterdag plaats in K-Center in Brievengat.
De kandidaten zijn: Sharrazed Tizraoui (Skol Immanuel), Zabrina Maurera (Marnix), Marshall Sims (J.W.Th.Schotborgschool), Thalicia Gaffar (St. Franciscus College) en Shudriën Leona (Kolegio Chaya Willems). Zij zullen alle vijf een Nederlands verhaal voorlezen. In het Papiamentstalige gedeelte nemen Dyonne Efraci (Marnix), Roshantely Gustina (Glorieux College), Shantaly Isenia (John F. Kennedy School), Aiumeen Jakobus (St. Albertus College) en Gilliano Marceli (O.L. Helfrich Krijtschool) het tegen elkaar op. De wedstrijd begint om drie uur en eindigt om zes uur.

[uit Amigoe, 15 april 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter