blog | werkgroep caraïbische letteren

Antilliaans Bijbelgenootschap brengt kinderboeken

De Stichting Antilliaans Bijbelgenootschap brengt 7 nieuwe religieuze kinderboeken op de markt. De nieuwe titels behoren tot de serie Biblito (bijbeltje), waarin op Bijbelverhalen wordt ingegaan. De uitgaven zijn mogelijk gemaakt door de samenwerking van het Genootschap met Fundashon Paps Capriles pa Hubentut.
De officiële presentatie van de zeven nieuwe boekjes vindt op 15 maart 2008 plaats om 4 uur in de tuin van het Antilliaans Bijbelgenootschap in Willemstad.

Bericht 17 mei 2008

bron: Reformatorisch Dagblad

Drs. Robert A. Scholma wordt de nieuwe directeur van De Verre Naasten, Instituut voor Zending, Hulpverlening en Training van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV). Hij volgt ir. Menno van Hulst op, die directeur wordt van het partijbureau van de ChristenUnie.

Robert Scholma werd geboren op Curaçao, is 55 jaar, getrouwd, heeft vijf kinderen, drie kleinkinderen en is lid van de gkv te Haarlem. Hij treedt per 15 juli in dienst van De Verre Naasten (DVN).

Scholma was eerder directeur van het Antilliaans Bijbelgenootschap (Sosiedat Antiano di Beibel) op Curaçao. Onder zijn leiding kwam de eerste Papiamentuvertaling van de complete Bijbel tot stand.

Tot eind 2005 was Scholma hoofd Vertalen & Uitgeven bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Hij was verantwoordelijk (namens NBG en KBS) voor de opbouw, het management en de realisatie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Momenteel is Scholma programmadirecteur van Climatestewards, het klimaatprogramma van A Rocha i.s.m. Tear.

Scholma was tot eind 2007 lid en zes jaar voorzitter van het bestuur van Tear (Stichting TEAR fund) en is sinds 2006 bestuurslid van Wycliffe Bijbelvertalers Nederland.

on 08.03.2008 at 17:43
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter