blog | werkgroep caraïbische letteren

Indië-Lezing van 4/5 mei Comité

De Indië-Lezing, georganiseerd door het 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost, vindt op donderdag 8 maart, van 14.00 uur tot 17.00 uur plaats in het Theater van ‘t Woord van de centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam en is toegankelijk voor iedereen en in ‘t bijzonder voor degenen die zich -vooraf- hebben aangemeld.
De Indië-Lezing wordt in 2012 voor ‘t eerst georganiseerd en staat in het teken van het thema: ‘Wie kan ik nog vertrouwen ‘en bestaat uit twee inleidingen, die afgewisseld worden door muziek- en zangoptreden.

De eerste inleider, mevrouw dr. A.M. de Pijper plaatst 8 maart 1942 in een historisch kader en de tweede inleider, mevrouw drs. M. Bruinvels spreekt over het leven van vrouwen en meisjes tijdens WO II in Zuidoost-Azië en tijdens de Bersiapperiode in Indonesië. Het geheel wordt door Young Released muzikaal omlijst. De presentatie van de middag wordt verzorgd door mevrouw Conchita Willems.

De doelstelling van stichting 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost is het bewerkstelligen van een blijvende verbinding van de 4 en 5meidagen met de 14 en 15 augustusdagen. Het ging en gaat om de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en de nasleep, de barre periode van onvrijheid en onmenselijkheid, tegelijkertijd wordt met de viering van vrijheid op 5 mei en15 augustus, het huidige Nederlandse Koninkrijk aan herinnerd dat oorlog en andere vergelijkbare misdaden tegen de mensheid ons bestaansrecht aantast en nooit meer zou mogen. Het 4/5 mei comité Zuidoost schenkt daarom aandacht aan de Dag van de Rechten van de Mens op 10 december. Het ging en gaat bij de eerdergenoemde gebeurtenissen met name om deze mensenrechten die in het geding zijn.

1 comment to “Indië-Lezing van 4/5 mei Comité”

  • http://www.amstelnieuws.nl/?p=2507

    Wil je een indruk van deze Indië-Lezing van 8 maart 2012 ??
    Petra Hofmeester van AmstelNieuws heeft een mooie reportage van de Indië-Lezing gemaakt. OBA 8 maart 2012 Amsterdam.
    Het is de moeite waard!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter