blog | werkgroep caraïbische letteren

Personeel de Ware Tijd weer aan het werk

Actie opgeschort om werkzaamheden Bemiddelingsraad niet te frustreren

De staking van het personeel van de Ware Tijd is opgeschort. De vakbond, onder leiding van Robby Naarendorp, en de directie van de krant waren gisteravond bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname. Voorwaarde om de bemiddeling voort te zetten is, dat de bond haar actie opschort, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 30 mei 2015. De werknemers van het bedrijf hadden het werk sinds maandag neergelegd, waardoor de krant twee dagen verscheen en de website niet werd geüpdatet.

de Ware Tijd krant tabloid doorbreekt staking personeel 29 mei 2015

De door de directie uitgebrachte noodeditie van de krant.

 

 

Het is te verwachten dat de Ware Tijd komende maandag weer in haar reguliere vorm zal uitkomen. De directie was ertoe overgegaan om de krant met freelancers uit te laten komen, waarmee feitelijk de staking door de leiding van het bedrijf werd doorbroken. De editie van gisteren blijkt te zijn gedrukt bij Fafam Publishing, waar ook het Dagblad Suriname wordt geproduceerd. De Ware Tijd van 29 mei lijkt veel op een slechte kopie van Dagblad Suriname, aldus Starnieuws. Het formaat was tabloid.

‘Dit is de Ware Tijd onwaardig’, aldus diverse personeelsleden als ze de ‘geforceerde’ editie van hun krant onder ogen krijgen. De krant is volgens hen meer uitgebracht om de adverteerders tegemoet te komen. ‘Wij zullen de echte de Ware Tijd maandag weer uitbrengen.’

De bond is verwikkeld in een arbeidsconflict met de directie van het bedrijf. De directie wil niet over de brug komen met onder andere een nieuwe loonronde en secundaire voorzieningen. De collectieve arbeidsovereenkomst van de arbeiders is in december verlopen. Er wordt nu onderhandeld over een nieuwe. Het aanbod van de directie is de bond echter in het verkeerde keelgat geschoten.

 

[uit De Surinaamse Krant, 30 mei 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter