blog | werkgroep caraïbische letteren

Adek blaast ‘Week van de Internationale Betrekkingen’ af

door Fariel Menso
Paramaribo – De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft haar geplande ‘Week van de Internationale Betrekkingen’ donderdag afgeblazen. Vijf in Suriname residerende ambassadeurs zouden volgend week maandag, dinsdag en woensdag als gastsprekers en panel fungeren in de University Guesthouse.

Volgens voorzitter Ryan Sidin van het universiteitsbestuur heeft het niet doorgaan van de activiteit niets te maken met veiligheidsomstandigheden in het kader van de tereuraanslag in Parijs. Sidin zegt dat er nog organisatorische zaken in orde gemaakt moeten worden, waardoor het noodzakelijk is de activiteit uit te stellen.

Sharif Abdulrahman, richtingscoördinator van de studierichting Public Administration, die belast is met de organisatie van de week, zegt niet op de hoogte te zijn van de reden voor het afblazen. Volgens een student, die niet bij naam genoemd wenst te worden, zijn alle voorbereidingen op schema. “Je kan niet op het laatste zo een groot evenement totaal afblazen. De residerende ambassadeurs van Frankrijk, Nederland, Amerika en Argentinië, de voorzitter van De Nationale Assemblee en een vertegenwoordiger van UNDP zijn tijdig uitgenodigd”, aldus de ontstemde student.

funny_picdump_717_640_05

Sidin zegt dat de activiteit voorlopig ‘on hold’ is gezet. Vertegenwoordigers van de universiteit zullen maandag met elkaar in overleg treden om tot een oplossing te komen.

[uit de Ware Tijd, 10/01/2015]

on 10.01.2015 at 12:47
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter