blog | werkgroep caraïbische letteren

Charlie Hebdo zal volgende week gewoon verschijnen

Het door een terroristische aanslag getroffen weekblad Charlie Hebdo zal volgende week gewoon verschijnen.Columnist Patrick Pelloux heeft dat donderdag verzekerd aan de krant Le Parisien.

charlie hebdo

”We gaan door, we hebben besloten volgende week uit te komen. Iedereen staat erachter”, zei Pelloux. Volgens de schrijver, die in het dagelijks leven arts is, komt de redactie van het tijdschrift op korte termijn bijeen.

Eerder zeiden enkele grote Franse mediabedrijven de handen ineen te slaan om de toekomst van het weekblad veilig te stellen.

Woensdag werden onder meer tien werknemers van het Franse satireblad doodgeschoten tijdens een terroristische aanslag op de hoofdredactie van Charlie Hebdo.

aanslag Parijs

Identiteitskaart van een van de twee moordenaars

Radio France, France Televisions (beiden onderdeel van de Franse publieke omroep) en de krant Le Monde hebben een gezamenlijke verklaring naar buiten gebracht, waarin de media zeggen het blad persoonlijke en materiële steun te verlenen.

Er werd in de verklaring niet in detail uitgelegd welke goederen er klaar zouden staan.

Het satirische weekblad Charlie Hebdo is oorspronkelijk opgericht in 1969. Het linkse blad ageert met behulp van spotprenten, humor, tirades, essays en nieuwsverhalen tegen extreemrechts, religies en de traditionele politiek.

[van nu.nl, 8 januari 2015]

on 08.01.2015 at 15:23
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter