blog | werkgroep caraïbische letteren

Assembleeleden zeer kritisch over Surinaamse universiteit – ‘Erbarmelijke onderwijsomstandigheden’ – Assembleevoorzitter pleit voor speciale wetgeving

De Nationale Assemblee (DNA) heeft op dinsdag 26 februari 2013 scherpe kritiek geuit op de regering over de onrust op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Als het aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons ligt, wordt het tijd dat regering en parlement samen wetgeving maken om zaken beter te laten verlopen op de universiteit.    

Het parlement tast, aldus de Ware Tijdvan vandaag, nog steeds in het duister over de gang van zaken op de Faculteit der Maatschappijwetenschappen, waar het bestuur onlangs door de leiding van de universiteit op non-actief is gesteld. ‘Ik heb namens dit college geschreven om informatie en heb die niet gekregen’, aldus Simons.  

Ook het SPA-Assembleelid Guno Castelen sprak van een ernstige situatie. ‘We moeten kader opbouwen voor de natie, maar dat gaat compleet verkeerd.’ Volgens hem is het bestuur van Maatschappijwetenschappen opzij gezet, omdat dat niet zou functioneren, ‘terwijl er van de kant van het universiteitsbestuur niet voldoende middelen ter beschikking zijn gesteld’. Hij pleitte voor een uitgebreid gesprek met betrokkenen.  

Castelen repte verder over erbarmelijke onderwijsomstandigheden. ‘Studenten springen over vensters om een plaats te vinden, ze gaan op de vuist als de ene groep een lokaal in moet en de andere eruit, en docenten staan met de rug tegen de muur door plaatsgebrek.’  

[uit Obsession Magazine, 27 februari 2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter