blog | werkgroep caraïbische letteren

Kinderboekenfestival almaar groeiende

Paramaribo – Het kinderboekenfestival is aan het groeien. In tegenstelling tot de drie festivals die vorig jaar hebben plaatsgevonden, zijn er voor het jaar 2015 vier festivals in verschillende districten gepland. Deze festivals zullen geheel in het teken staan van het verzorgen van meer leesplezier voor jongeren, door verscheidene activiteiten te organiseren die aanspreken voor kinderen. Achtereenvolgens zullen de kinderboekenfestivals van januari 2015 tot en met april 2015 plaatsvinden in de districten Saramacca, Brokopondo, Paramaribo en Wanica. De organisatie vertelt dat ze hierbij rekening gehouden hebben met de aankomende verkiezingen.

3212-934x

“We focussen ons dit jaar op het thema Lezen laat je bloeien,” vertelt Charissa Zaalman, coördinator leesbevordering van de Stichting Projecten. “We willen er voor zorgen dat kinderen lezen als iets aangenaams en vermakelijks ervaren, en dat ze zoveel mogelijk boeken lezen zodat het uiteindelijk vlotte en flinke kinderen worden.”

Zaalman vertelt over de launch van het Kinderboekenfestival 2015, die aankomende vrijdag zal gaan plaatsvinden in de grote zaal van de Kennedyschool: “De launch verzorgen wij samen met de kinderen van de Kennedyschool. Aan de hand van het thema ‘groeien’ gaan zij verscheidene optredens voor ons verzorgen, en samen met het publiek zullen zij het themalied zingen.

 

black-in-white-big

Ondanks de beperking van deze slechthorende en dove kinderen hebben ze er erg veel plezier in en genieten ze van alle aandacht die ze krijgen.” Naast deze optredens zullen er twee kinderen van de Louis Brailleschool zijn die een stuk gaan voorlezen, en zal de kinderboekenschrijver van het jaar worden aangekondigd. Ook zullen er boeken ten verkoop worden aangeboden van Surinaamse kinderboekenschrijvers.

Zaalman vertelt dat ze als stichting constant bezig zijn met ontwikkelen. Ze willen voor de toekomst graag meer activiteiten organiseren die kinderen aanspreken. “Het enthousiasme van niet alleen de kinderen, maar ook van de ouders en andere familieleden is erg mooi om te zien, en houdt ons op de been om nieuwe activiteiten te organiseren en te ontwikkelen voor in de verdere toekomst”.

[van nospang.com, 17 oktober 2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter