blog | werkgroep caraïbische letteren

Een prachtboek over de Surinaamse jeugdliteratuur

Op woensdag 28 oktober staat het boek Lees je wijs van Els Moor in het middelpunt van de belangstelling op de maandelijkse avond van Schrijversgroep 77 in Paramaribo. Het boek is een belangrijke aanwinst voor alle leerkrachten/opvoeders die lezen en leesplezier willen stimuleren. Maar liefst 60 kinderboeken worden uitgebreid behandeld. Het format is overzichtelijk en consistent. Bij elk boek is er een fraaie kleurenfoto van het omslag. Daarbij worden de doelgroep en andere boekgegevens vermeld. Dan is er een samenvatting van de inhoud. Er wordt een werkvorm beschreven, die het verhaal als basis gebruikt. Naast de algemene beschrijving is deze werkvorm ook in een voorbeeld uitgewerkt. Bij het boek hoort een dvd, waarop enkele lesvoorbeelden te zien zijn.

Het boek heeft een aantal bijzonder handige bijlagen. In bijlage 1 is een lijst van 240 Surinaamse kinderboeken opgenomen die geschikt zijn voor gebruik in het onderwijs. Bijlage 3, 4 en 5 geven contactinformatie over schrijvers, stichtingen en websites.

Op 28 oktober geeft Els Moor een toelichting op het boek. Na de pauze is er een korte workshop. Ans Engel van de Stichting Lezen demonstreert aan de hand van een verhaal hoe met eenvoudige materialen een werkstuk kan worden gemaakt. Voor deelname aan dit deel van de avond wordt een bijdrage van srd 2,50 gevraagd. Opgave op tel.nr. 00-597-520513 of 00-597-8912005.

Lees je wijs is een uitgave van Stichting Projekten Protestants Christelijk Onderwijs Suriname. (tel. 00-597-411455). De vormgeving is gedaan door Jessica Polanen en José Kamps maakte de coverillustratie.

Datum: 28 oktober 2009
Plaats: Tori Oso, Paramaribo

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter