blog | werkgroep caraïbische letteren

Nederlandse Letterenfondsen gefuseerd

Sinds 1 januari is de juridische fusie tussen het Nederlandse Fonds voor de Letteren en het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds een feit. De twee instellingen gaan verder als één nieuw fonds, te weten het Nederlands Letterenfonds.

De twee besturen zijn opgegaan in een gezamenlijk bestuur. “Het nieuwe fonds zal op volle kracht de reguliere werkzaamheden van beide fondsen voortzetten: het ondersteunen van schrijvers en vertalers en de promotie van de Nederlandse literatuur in het buitenland”, zo wordt gemeld in een persbericht. “Dankzij de steun van het Ministerie van OCW zal het zich daarbij versterkt richten op internationaal vertaalbeleid, non-fictiebeleid (oorspronkelijk en vertaald) en nieuwe ontwikkelingen in literatuur en boekenvak.”

De komende periode wordt benut om “beide organisaties samen te smeden, nieuwe regelingen te ontwerpen, gezamenlijk een nieuw pand te betrekken en een nieuwe huisstijl voor drukwerk en website te ontwikkelen”, zo kondigt het Nederlands Letterenfonds aan. Dat gebeurt onder regie van een stuurgroep die bestaat uit Ernst Bruinsma, Rien Verhoef, Greetje van den Bergh en Henk Pröpper (woordvoerder).  

[Ontleend aan NRC]  

Zie het eerdere bericht op de papierenman en Ted van Lieshout op zijn blog.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter