blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Impressie Almeers Dictee 2010

door Eneryvibes

Het pittige Almeers Dictee van dit jaar is van de hand van schrijver/dichter Quito Nicolaas. Voor het schrijven van het Almeers Dictee moet je wel een taal-sadist zijn.Vanavond kwam dit meerdere malen naar voren. Sadistisch in de zin dat je deelnemers laat zwoegen bij het schrijven van het dictee. Lekker scherp en pinnig zou ik het willen betitelen. In ieder geval voor een enkeling. Een geslaagde avond en een geslaagd dictee die een droomtoekomst schetst van Almere.

Ook dit jaar hebben deelnemers in teamverband aan deelgenomen, zoals onder andere City Mall Almere, Welzijnsstichting De Schoor, gemeente Almere, ROC Flevoland, de Nieuwe Bibliotheek. 85 Almeerders gingen de uitdaging aan.

De burgemeester Annemarie Jorritsma las zoals andere jaren het dictee voortreffelijk voor. Op humoristische wijze gaf zij een eigen draai aan de examensfeer. Hierna zwoegden de correctoren bij het nakijken van de gemaakte dictees. Na een gezellige bespreking van het dictee onder leiding van Quinten Faust Rijnja was het uiteindelijk tijd voor de uitslag.

In totaal waren er 2.308 fouten gemaakt, waarvan een gemiddelde van 27. Dus het viel reuze mee. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 48 jaar. De jongste had 17 lentes en de oudste 83 jaren achter de rug.

Winnende teams:
3e plaats werd Welzijnsstichting De Schoor met 130 fouten
2e plaats werd De Nieuwe Bibliotheek team 2 met 123 fouten
Winnaar werd De Nieuwe Bibliotheek team 1 met 123 fouten

Vanuit het jongeren front waren er 3 deelnemers onder 20 jaar. Daar valt wel een verbeterslag in te maken. De aanmoedigingsprijs ging dan ook naar Sam Assemberg met 23 fouten.

De individuele winnaars waren:
3e plaats Nick Smit en Vera Harreliet met 11 fouten
2e plaats Jeroen van Heemskerken met 9 fouten
Winnaar werd Pim van Dam met 8 fouten

on 20.09.2010 at 7:56
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter