blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Mighty Greg dood aangetroffen

Philipsburg — De centrale post van de politie ontving maandagochtend om negen uur het bericht dat men een lichaam in staat van ontbinding had aangetroffen op het balkon van een woning in de winkelwijk van Philipsburg. Men moest telefonisch contact opnemen met vrienden en familieleden om vast te stellen dat het lichaam, dat twee dagen aan de zon moest zijn blootgesteld, het stoffelijk overschot was van de bekende calypsozanger Gregory van Gurp, ook wel Mighty Greg genoemd.

Politiewoordvoerder Ricardo Henson verklaarde dat Gregory zeer bemind was in de gemeenschap en dat zijn familie het lichaam had geïdentificeerd. De calypsozanger Isidore ‘The Mighty Dow’ York gaf te kennen dat hoewel het een droevig moment was, hij Gregory ‘Snoopy’ of ‘Town Man’ van Gurp zou blijven herdenken voor de jaren waarin zij calypsoliederen hebben gecomponeerd. York en Van Gurp hebben samen de kersthit Christmas in St. Maarten ongeveer vijf jaar geleden gecomponeerd. York beschreef Van Gurp als iemand die altijd goedgehumeurd was en grapjes maakte. Hij betuigde zijn medeleven aan de familieleden, vrienden en fans van Van Gurp.

Calypsozanger Marvin ‘King Stunky’ Dollison verklaarde geschokt te zijn door het overlijden van Van Gurp. De muziekwereld heeft een groot verlies geleden, zei hij. Hij beschreef Van Gurp als een man die altijd opgewekt door het leven ging en een grote bijdrage heeft geleverd aan de lokale muziekwereld. St. Maarten Carnival Development Foundation (SCDF) condoleerde de familie, vrienden en fans van de calypsozanger en ex-Road March King. De carnavalsvereniging haalde aan dat St. Maarten een unieke stem, die iedereen zal herdenken, heeft verloren. Men zal hem zeker missen, maar hij zal voor altijd bemind zijn, verklaarde de SCDF.

[uit Amigoe, 7 juni 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter