blog | werkgroep caraïbische letteren

Drie nieuwe boeken van Ismene Krishnadath

Onlangs verschenen drie nieuwe titels van Ismene Krishnadath.
De bundel Welkom Vreemdeling/Welcome Stranger, is geïnspireerd door een bezoek van Schrijversgroep77 aan Zuid-Afrika. Op drie manieren wordt de ontmoeting tussen mensen met verschillende culturen beschreven. Uit de wereldgeschiedenis blijkt dat deze ontmoetingen met diepgevoelde, vaak pijnlijke emoties gepaard gaan. De andere verhalen, hebben etnische diversiteit, overleving en kindermisbruik als thema.

In De vangst van Moen Djasidin dreigt de Djasidin-familie uit te sterven. Moen is de laatste zoon en als geen ander verlangt hij naar kinderen om zijn plaats in het hiernamaals te behouden. Het gevecht met de natuur en het menselijke verlangen om de familie in stand te houden zijn belangrijke themas in deze novelle.
Ram pakt een dief vertelt over Ram die samen met Bello en de politie een dief pakt. Op de laatste bladzijden oefeningen voor het lezertje. Met tekeningen van Raquel Yhap.
Aan de boeken wordt tijdens verschillende presentaties in Suriname en overzee aandacht besteed in aanwezigheid van Ismene Krishnadath.
29 augustus van 18.00 – 20.00 u in het Cultureel Centrum Suriname (bibliotheek)
19 september Boekhandel Diamond Worthy Books – Rotterdam
Van 14.00-17.00 uur zijn er activiteiten voor kinderen.
Om 19.00u is er een presentatie voor volwassenen rond de verhalenbundel Welkom Vreemdeling/Welcome Stranger. Ontmoeting van culturen is hierbij het thema. Er zal ook een documentaire worden vertoond van het bezoek dat Schrijversgroep 77 in 2008 bracht aan Zuid-Afrika.
Plaats: Diamond Worthy Books, Willem Buytewechstraat 223c, 3024 XK Rotterdam, Tel. 010-2763225, Mobiel: 06-44007850
23 september – University of the Western Cape – Kaapstad – Zuid-Afrika
April 2010 – University of Louisiana/ACWWS – Louisiana – USA

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter