blog | werkgroep caraïbische letteren

Surinaams jeugdjournaal wint Unicefprijs

Het Surinaamse 10 minuten Jeugdjournaal heeft de Unicef 2009 ICDB prijs gewonnen voor de regio Amerika en het Caribisch gebied. “Een hele eer”, zegt Henna Draaibaar, producent van het jeugdjournaal in de Waterkant. Ze hoopt met het korte journaal steeds meer kinderen een stem te geven. Nu Suriname de regioprijs in handen heeft, mag ze door naar de wereldcompetitie van jeugdjournaals. “Maar het is nu al een beloning voor alle inzet die het team getoond heeft”, zegt Draaibaar. Op 10 november komen alle regiofinalisten naar New York, waar de finale wordt gehouden.

Licht verteerbaar

Het is de tweede keer dat het Surinaamse 10 Minuten Jeugdjournaal de regioprijs van het Caribisch gebied wint. Het speciale kinderjeugdjournaal maakt het nieuws van alledag toegankelijk voor kinderen. De onderwerpen zijn licht verteerbaar en ingewikkelde zaken worden helder uitgelegd.

Ook op Curaçao en Aruba

Ook mogen kinderen vaak commentaar leveren. Het is een manier van nieuws brengen die in steeds meer landen aanslaat. Zo hebben Curaçaose en Arubaanse kinderen sinds kort ook een eigen jeugdjournaal. Kinderen uit Amsterdam en omstreken kunnen het Surinaamse jeugdjournaal bekijken op AT5.

[Bron: MTNL-redactie, Margaux Tjoen]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter