blog | werkgroep caraïbische letteren

Opgehangen Iraanse op Curaçao gefotografeerd

Zahra Bahrami, die zowel de Nederlandse als de Iraanse nationaliteit bezat, is opgehangen door het regime in Iran. Bahrami kreeg de doodstraf opgelegd voor het smokkelen van drugs. Het vonnis kwam laat naar buiten omdat haar advocaat zwijgplicht had, aldus dochter Banafsheh Najebpour.

In december 2009 ging Bahrami op familiebezoek in Teheran. Zij werd gearresteerd, omdat ze bij een demonstratie tegen de regering zou zijn geweest. Veel media plaatsten dezelfde foto bij het bericht, als detail werd daar hoogstens bij vermeld dat het om een gedateerde foto ging. Nergens werd bij vermeld dat de foto van de vrouw met een iguana in handen, is genomen voor het gebouw van Penha op de pontjesbrug die Punda met Otrabanda verbindt in Willemstad, Curaçao.

Het Nederlandse televisieprogramma Nieuwsuur maakte op 31 januari bekend dat Bahrami eerder in Nederland is veroordeeld voor een drugsdelict. Het ging volgens het tv-programma om de invoer van 16 kilo cocaïne vanuit het Caraïbisch gebied naar Nederland. Bahrami kreeg destijds drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook is zij in 2007 veroordeeld voor het vervalsen van een paspoort.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter