blog | werkgroep caraïbische letteren

Kinderen uitgedaagd voor boekenfestival

Nadat het kinderboekenfestival (kbf) een aantal districten heeft bezocht, is Paramaribo nu eindelijk aan beurt. Het kbf is een zeer leerrijk en educatief evenement waar de leerlingen lang op hebben gewacht.Tijdens het voortraject van het festival worden wedstrijden gehouden. Hierin worden leerlingen van scholen uitgedaagd om op een speelse, creatieve en (inter-)actieve wijze met taal, lezen en de werking hiervan bezig te zijn.

De wedstrijdonderdelen zijn voorlezen, rappen, musical, tekenen en vertellen. Kinderen kunnen in twee categorieën deelnemen. Leerlingen van de onderbouw behoren tot categorie A en leerlingen van de onderbouw behoren tot categorie B. Voor de finales gaan de kinderen ook zelf wedstrijden organiseren (een soort ‘talentenjacht’) op hun school, waarin ze op zoek gaan naar leerlingen om de school te vertegenwoordigen tijdens de finales. De finale van het onderdeel musical was gisteren in de CCS Gehoorzaal. Het voortraject is zaterdag begonnen en duurt tot morgen.

Voor de aanvang van het Kinderboekenfestival 2011 in Paramaribo, werd er een persconferentie gehouden bij stichting Projecten Suriname. Met veel plezier leest deze leerling uit een boek. Foto: @ Cedric Cooman.

In Paramaribo wordt het kinderboekenfestival vanaf 23 mei tot en met 28 mei gehouden op het KKF Beursterrein. 2011 is het eerste jaar van het meerjarenprogramma (2011-2013) met als thema WWW.Welzijn. De 3 W’s in het thema staan voor weten, willen en werken. De slogan die het kbf dit jaar draagt is Als ik weet wie ik ben en wat ik kan, denk ik na over mijn toekomstplan, hetgeen ook tot uiting komt in haar themalied. Zoals voorgaande jaren zullen scholen maandag 23 mei een bezoek brengen aan diverse stands.

Het kbf wordt in opdracht van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname georganiseerd door Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname (Stichting Projekten).

[uit de Ware Tijd, 18/05/2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter