blog | werkgroep caraïbische letteren

Wereldomroep houdt 14 (van de 46) miljoen over

De Wereldomroep houdt 14 miljoen euro over van de 46 miljoen die er nu nog als jaarlijks budget is. Dat heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt. De Wereldomroep gaat ondertussen actievoeren. Komende maandag maakt het een dag lang radio vanaf het Plein in Den Haag.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken neemt de betaling over van het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Ruim 6 miljoen euro komt voortaan uit het potje voor ontwikkelingshulp (ODA-gelden), zei minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vandaag na afloop van de ministerraad.

De omroep zou zich alleen nog mogen richten op het bieden van betrouwbare en onafhankelijke informatie aan mensen in landen zonder vrije pers. Programma’s voor vakantiegangers en vrachtwagenchauffeurs moeten stoppen.

De Wereldomroep is het daar niet mee eens. De omroep komt aanstaande maandag dus met een speciale protestuitzending vanaf het Plein in Den Haag. Voor de ingang van de Tweede Kamer doen de tien taalredacties van de Wereldomroep op de radio verslag van het mediadebat in de Tweede Kamer.

Extra frequentie
Prominenten uit de politiek, media- en cultuurwereld schuiven tijdens de extra uitzending aan om te discussiëren over de waarde van de Wereldomroep. De Wereldomroep zet een extra frequentie in, waardoor de uitzending van 8.00 uur – 14.00 uur eenmalig ook in Nederland te beluisteren is via 1296 AM. Daarnaast is de uitzending via www.wereldomroep.nl, satelliet en korte golf te beluisteren.

Tijdens de uitzending wordt ook op Facebook, Twitter en via de eigen websites verslag gedaan van de gebeurtenissen in het mediadebat en op het Plein bij de radiostudio.

[Trouw, 24 juni 2011]

on 24.06.2011 at 14:55
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter