blog | werkgroep caraïbische letteren

Clark Accord overleden

Vanavond, 11 mei 2011, is omstreeks 21.30 uur in het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Clark Accord overleden. Hij werd 50 jaar.

Afgelopen maandag bedankte hij in de kapel van het ziekenhuis de mensen die belangrijk in zijn leven zijn geweest. Hij wist dat hij, lijdend aan maag/darmkanker, een zware tijd tegemoet ging, maar toonde zich strijdbaar. De berichten dat hij kort daarvoor de versierselen behorend bij de Ere-orde van de Gele Ster opgespeld had gekregen terwijl hij zelf in coma verkeerde, deden echter het ernstigste vermoeden. Hij heeft uiteindelijk sneller nog dan verwacht de strijd verloren.

Clark Accord schreef verschillende boeken, maar zal voor het publiek toch altijd voortleven als de schrijver van het leven van Maxi Linder in De koningin van Paramaribo. Nog maar enkele maanden geleden, begin december, speelde hij een centrale rol bij de boekpresentatie van de Werkgroep Caraïbische Letteren, van de verhalenbundel Voor mij ben je hier. Het was misschien wel zijn allerlaatste publieke optreden en zijn verhaal in die bundel, ‘Una casa particular’, het laatste verhaal dat tijdens zijn leven verscheen.

 

De Werkgroep Caraïbische Letteren is geschokt door dit toch nog zo plotselinge heengaan van Clark en wenst alle naasten en allen die hem als mens en schrijver lief hebben gehad, veel kracht bij het dragen van dit grote verlies.

 

Namens de Werkgroep Caraïbische Letteren

Michiel van Kempen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter