blog | werkgroep caraïbische letteren

Zwarte films op Da Bounce Urban Film Festival

Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) is het allereerste Urban Film Festival van Nederland en vindt plaats van 15 t/m 17 augustus op de Amsterdamse Westergasfabriek. Het festival brengt urban cinema, variërend van de nieuwste speelfilms, korte films, documentaires tot aan de bekende klassiekers.

DBUFF _ poster

Op 15 augustus is de officiële opening van DBUFF in het MC Theater. Op 16 en17 augustus is er een divers filmprogramma rondom verschillende thema’s in het MC Theater, Het Ketelhuis, Openbare Verlichting en het Machinegebouw.

Urban film
Wereldwijd worden er jaarlijks talloze urban films uitgebracht, maar in Nederland zijn deze films zelden in de bioscoop te zien. Het Da Bounce Urban Film Festival vestigt daarom de aandacht op Urban cinema. Films met verhalen en van makers die geworteld zijn in een Afro-Amerikaanse, Afro-Caribische of Afro-Europese cultuur.

 

DBUFF_Trough a lens

Scène uit  Through a Lens Darkly: Black Photographers and the Emergence of a People.

 

Da Bounce
Het Da Bounce Urban Film Festival is een initiatief van MAYBUSE die in 1995 hun Urban label Da Bounce oprichtten. Onder dit label worden evenementen opgezet en geproduceerd die de Urban lifestyle en cultuur aan het grotere publiek presenteren. Da Bounce organiseert muziek-, film- en stand-up comedy evenementen. Maybuse realiseert het festival in samenwerking met RightAboutNow Inc en wordt mede mogelijk gemaakt door het Filmfonds, Het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Vrienden van de Westergasfabriek.

Klik hier voor de site en het programma

on 16.08.2014 at 9:48
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter