blog | werkgroep caraïbische letteren

Zorgvuldig omgaan met grondrechten blijkt ook in Nederland een probleem te zijn

door Sinan Çankaya

Nederlanders zijn grootgebracht met het idee dat ‘migranten’ wandelende sociale problemen zijn. Profiteurs, kostenposten, criminelen. De Nederlander is alles wat de migrant niet zou zijn.

Aankomst Sint Nicolaas en zijn knechten / foto © Aart G. Broek

De migrant moet het allemaal nog leren, zich de Nederlandse mores eigen maken. Ze zouden onaangepast zijn, onbehouwen. De Nederlander is daarentegen het reine, het schone. Het toonbeeld van ‘integratie’, het nastrevenswaardige.

Het afgelopen weekend snijden pro-pieten agressief een bus met vreedzame anti-zwartepiet-demonstranten de weg af. De bus met demonstranten moet vol op de rem. Een passagier knalt op de voorruit. Rondom de bus cirkelen druk gebarende en intimiderende witte mannen. Antidemocratische en slecht geïntegreerde Nederlanders die vreedzame burgers hun grondrechten willen ontnemen. Over Dokkum vliegt op dat moment een vliegtuig met een banner: ‘Wij willen zwarte pieten’. Op de snelweg ontstaat een hachelijke en levensgevaarlijke situatie. De blokkade leidt tot files, die files veroorzaken kettingbotsingen.

Lees hier verder op de website van de Volkskrant, 21 november 2017.

“Zwarte Piet lijkt mij een aanstelling voor het leven waard. Juist om onze diversiteit te bewaren!” – Voor een alternatieve mening, lees hier verder of klik door naar deze bijdrage op Caraïbisch Uitzicht.

Sint Nicolaas / foto © Aart G. Broek

 

 

on 21.11.2017 at 8:33
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter