blog | werkgroep caraïbische letteren

Zesde Clark Accord Lezing

De Clark Accord Foundation organiseert op maandag 11 mei de zesde jaarlijkse Clark Accord Lezing ter gelegenheid van het feit dat auteur Clark Accord vijf jaar geleden is heengegaan. Thema voor dit jaar is ‘Winti in de literatuur’. Plaats: Restaurant Spice Quest.

Jerry Dewnarain

Jerry Dewnarain. Foto © Michiel van Kempen

Keynote spreker Jerry Dewnarain, docent Moderne Letteren en Nederlands, zal de visie van onder andere de schrijvers Edgar Cairo, Johanna Schouten-Elsenhout en Julien Zaalman op dit thema belichten. Een panel, bestaande uit theoloog Johan Roozer, de schrijvers Robby Parbirsing (Rappa), Tessa Leeuwsha en Julien Zaalman, zullen met elkaar en de zaal in discussie gaan over hetzelfde thema. De discussieleider is politicoloog Giwani Zeggen.

Er is een ook een leesvoordracht door de winnaars van de Clark Accord Sori Yu Talenti schrijfwedstrijd en een muzikaal intermezzo van Naks Wan Rutu, Liesbeth Peroti, Rachidi Sanches en Venessa Gravenbeek. Marina Pinas verzorgt een bijzonder intermezzo in de vorm van een kort theaterstuk van de monoloog ‘De koningin van Paramaribo’ (De gevallen vrouw bestaat niet) gebaseerd op Accords beroemde debuutroman. In Tolin Alexanders theatrale bewerking van deze roman staat de vrouwelijke seksualiteit centraal. De presentatie is in handen van Rosita Leeflang.

[uit De West, 2 april 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter