blog | werkgroep caraïbische letteren

‘Ze komt fel voor haar mening uit’

Comedian, toneelregisseur en zangeres Nina de la Parra (32, links) over haar zus, actrice en toneelschrijver Bodil de la Parra (56), die nu in het theater staat met haar solovoorstelling Het verbrande huis.

Nina en Bodil de la Parra in 1997

door Astrid Theunissen

Bodil is de oudste dochter van de Surinaamse filmregisseur Pim de la Parra, (bekend van o.a. Wan Pipel, uit 1975, en Blue movie, uit 1971) en de Chinees-Indonesische Lies Oei. Met de Amsterdamse journaliste Djoeke Veeninga kreeg Bodils vader in 1987 een derde kind, dochter Nina. ‘We hebben dezelfde vader maar hij vervulde voor ons een andere rol’, vertelt Nina. ‘Toen mijn zus werd geboren, was hij 23, een opgefokte bigshot in de filmwereld en miljonair. Toen hij mij kreeg, was hij een berooide, werkloze yogi van 47.’

De la Parra, die op 5 januari 80 wordt en in Suriname woont, is nog steeds in de ban van Boeddha en wordt door Nina omschreven als ‘een eigenzinnige man die een beetje aan de rand van de samenleving staat’.
Bodil woont samen met Geert Lageveen, eveneens acteur, met wie ze een zoon, Jim, en dochter, Charley, heeft. In haar theatersolo Het verbrande huis vertelt ze het verhaal van haar Surinaamse­ familie, afstammelingen van Sefardische Joden. Nina is single en toert met haar eerste comedyvoorstelling, Gods wegen, tot mei door Nederland.

Lees het interview in het Financieele Dagblad, 23 december 2019.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter