blog | werkgroep caraïbische letteren
1
 

Zanger Buju Banton veroordeeld tot gevangenisstraf

Buju Banton, de Jamaicaanse zanger die eerder dit jaar nog een Grammy ontving voor zijn album Before the Dawn is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar wegens zijn rol in het opzetten van een cocaïnedeal in 2009.The rechtbank van Tampa legde de zanger, die in het echt Mark Myrie heet, ook vijf jaar reclassering op na zijn gevangenisstraf.

Banton heeft altijd gezegd dat hij alleen maar heeft opgeschept over de deal. Hij zou nooit geld erin hebben gestopt of ervan hebben geprofiteerd. Het bewijsmateriaal, nodig om hem te kunnen veroordelen, bestond voornamelijk uit video- en audio opnames. Een informant ontving hiervoor 50.000 euro.

In februari werd Banton veroordeeld voor samenzwering voor het bezit van cocaïne met de intentie tot het verspreiden ervan, drugs dealen en wapenbezit. Hij werd toen vrijgesproken voor een vierde aanklacht voor drugsbezit. Dit was overigens de tweede keer dat Banton voor de rechtbank verscheen. In september vorig jaar kreeg de rechtbank het niet voor elkaar om hem te veroordelen.

 

[Bron : LAChispa/BBC]
on 27.06.2011 at 14:06
Tags: /

1 comment to “Zanger Buju Banton veroordeeld tot gevangenisstraf”

  • ..dat zal hem leren iets tegen mati sma te hebben.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter