blog | werkgroep caraïbische letteren

Jacob Gelt Dekker overleden

De zakenman, filantroop en schrijver Jacob Gelt Dekker is overleden [op 1 september 2019 – red. CU]. Zijn uitgever heeft dat bekendgemaakt. Gelt Dekker was 71 jaar en was al enige tijd ernstig ziek. Hij overleed in Florida, waar hij een huis had [in Key West].

Gelt Dekker begon zijn carrière als tandarts, maar ruilde dat bestaan op zijn 28ste in voor dat van ondernemer. Hij werd rijk met onder meer de fitnessketen Splash, de One Hour Super Photo-winkels en Budget Rent a Car. De verkoop van zijn ondernemingen bezorgde hem een plaats in de Quote 500, met op het hoogtepunt een geschat vermogen van meer dan 250 miljoen euro.

Kura Hulanda / De afgelopen twintig jaar was Gelt Dekker vooral actief op Curaçao, waar hij ook ging wonen. Hij kocht en renoveerde er hotels en liet in Willemstad een deel van de verpauperde wijk Otrobanda renoveren. Ook vestigde hij in de wijk het Kura Hulanda-complex, met onder meer een slavernijmuseum en een luxe hotel.

Lees verder op website NOS, 1 september 2019; zie ook het Antilliaans Dagblad, 1 september 2019.

Dekker herstelde een deel van de wijk Otrobanda, vestigde er een hotel, museum en congrescentrum; op de achtergrond de brug over de Sint-Annabaai, Willemstad, Curaçao / foto Aart G. Broek

on 02.09.2019 at 10:32
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter