blog | werkgroep caraïbische letteren

Wortu Festival ‘stemt goed’ in Paramaribo Zoo

Paramaribo – “Kinderen hebben meegedaan met de workshops, ze zijn wat wijzer geworden op het gebied van storytelling en hebben zelf ook genoten van de verschillende activiteiten. Dat stemt ons goed”, zegt een tevreden Paul Middellijn over het Wortu Festival, tweede paasdag gehouden op het terrein van de Paramaribo Zoo.

 

wortu_festival-st__10__Detailfoto

De junior storytellers van de National Storytelling Academy openden officieel het Wortu Festival. Foto: Stefano Tull

Het Wortu Festival is de officiële afsluiting van de Nationale vertel- en voorleesmaand. Er waren verschillende tenten waar er onder andere workshops te volgen waren over sieraden maken, maskers maken, schilderen en kranten maken. Ook werd er verteld en voorgelezen. De bezoekers konden zich ook te goed doen aan een variatie aan Surinaamse gerechten.

Op het Wortu Festival stond centraal ‘het woord’ in verschillende vormen. Niet alleen werd er verteld en voorgelezen, maar er vonden ook zang, dans, poëzie en rapoptredens plaats. Verschillende artiesten, onder wie Obed Kanape, Testarella Dompig, Dave McDonald en Sana Budaya, hebben hun bijdrage geleverd en laten zien in welke vormen het woord allemaal voorkomen.

De National Storytelling Academy en de Nederlandse Ambassade, de twee organisatoren van het Wortu Festival, zijn tevreden met de opkomst. “Hiermee leveren we een bijdrage aan de bekendheid van woordkunst”, aldus Middellijn. Hij zegt dat het Wortu Festival volgend jaar terugkomt.

[uit de Ware Tijd, 28/03/2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter