blog | werkgroep caraïbische letteren

Workshops officiële start Moengo Festival of Theater & Dance

Het Moengo Festival of Theater & Dance wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 21 september in Moengo, Marowijne. Het thema voor dit jaar is ‘Pee fu wini’ oftewel ‘spelen om te overwinnen’. Zoals de naam aangeeft, zullen theater en dans tijdens deze tweede editie van het Moengo Festival centraal staan.Moengo dans

Niet alleen zullen er optredens zijn van artiesten en dansers uit het buitenland, maar zullen zoals gebruikelijk jongeren in de komende weken worden getraind door Surinaamse en internationale docenten.
Maar liefst elf docenten uit Paramaribo en Moengo zullen met de lokale jongeren werken naar een optreden tijdens het festival. Voor wat theater betreft, zullen de jongeren werken met Alida Neslo, Tolin Alexander, Aisa Winter en Eartha Silos.
De dansworkshops liggen in handen van Jules Brewster, Dwight Warsodikromo, Meredith Andries, Honore van Ommeren, Tanuja Manichand, Maria Saiwinin en Tresna Pinas. Vanaf het eerste weekend in juli gaan zij op de vrijdag en zaterdag volgens een trainingsschema naar het district om daar te werken met een groot aantal enthousiaste jongeren.

 

Aisa Winter

Aisa Winter

Het trainingstraject, waarbij ook Dietrich Pott, Sophia Jonker en Junadhry Leocaria uit Nederland afreizen voor het festival, wordt bekostigd door de Nederlandse Ambassade, één van de hoofdsponsors van de activiteiten van stichting KIBII.
Ook vanuit de Amerikaanse Ambassade is er sponsoring. Een team van 4 professionele dansers onder leiding van Dana Tai Soon Burgess komen een week voor het festival uit Washington DC om workshops en optredens te verzorgen.
Inmiddels is een voorbereidingscommissie onder leiding van initiatiefnemer en voorzitter Marcel Pinas intensief bezig ook dit jaar een festival op niveau te presenteren.
Het doel van de Moengo Festivals is om de lokale bevolking met name de jongeren op weg te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en ze gelijk een podium te geven hun talenten te delen met het grote publiek.
De festivals zijn slechts één van de initiatieven van Pinas, ook het kunstpark, het restaurant, het museum en uiteraard Tembe Art Studio dragen bij aan de artistieke ontwikkelingen van jong Moengo, meldt de organisatie in een persbericht.

 

[uit GFC Nieuws, 6 juli 2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter