blog | werkgroep caraïbische letteren

Workshop poëzie schrijven én voordragen

De Stichting Platform Support Suriname (PlatformSS) organiseert in Paramaribo een tweedaagse workshop waarin het schrijven van poëzie (met name Spoken Word) wordt gecombineerd met het daadwerkelijk voordragen van deze gedichten. Spoken Word is het ritmisch voordragen van gedichten.

Leda en de zwaan

Leda en de zwaan

 

 

Deze vorm van poëzie begint te bloeien onder de jongeren in Suriname. Het dichterscollectief KokoLampu, bekend van onder andere het poetry event Poetry&Beyond Sessions… blijkt daar een aanstichter van te zijn. “We bringing sexy back to poetry”, aldus de organisatie.

 

Zulile Blinker

Zulile Blinker

 

Op zaterdag 4 juli en 11 juli geeft Zulile Blinker, Poetry Performer en Founder, coach van dichterscollectief KokoLampu, namens PlatformSS workshops waarin aspecten van het schrijven en voordragen, ook wel declameren genoemd, van poëzie aan de orde komen. Ideaal voor jongeren tussen de 15 en 35 jaar die al een tijdje schrijven maar het idee hebben dat ze de fijne kneepjes missen of voor mensen die zo veel dingen willen ‘zeggen’ maar niet weten hoe ze de woorden op papier kunnen zetten. Naast het schrijven en het creatief omgaan met woorden wordt er ook aandacht besteed aan zaken als presentatie, lichaamstaal, intonatie, stemklank en hoe je de aandacht van je publiek vasthoudt.

De workshops worden op zaterdag 4 juli en zaterdag 11 juli gehouden van 10.00 tot 12.30 uur bij Nola Hatterman Art Academy bij Fort Zeelandia. Om optimale aandacht en begeleiding te kunnen garanderen is er een maximum van 15 personen. De kosten bedragen srd 150,-.

Deelnemers krijgen de vrijheid om vervolgworkshops te volgen en worden gescout voor onder andere lidmaatschap van de dichterscollectief KokoLampu en poetry events van PlatformSS. Er gaat voorrang uit naar degene die beide workshops kunnen en willen volgen.

Belangstellenden kunnen voor 1 juli een e-mail sturen naar platformss597@gmail.com met vermelding van hun naam, leeftijd, telefoonnummer en drie recente gedichten plus audio hiervan.

Meer informatie over de workshops is te verkrijgen op www.platformsupportsuriname.com of bel 8706217 voor meer informatie.

[van GFC Nieuws, 19 juni 2015]

 

Ana Roelofs

Gedicht van Ana Roelofs

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter