blog | werkgroep caraïbische letteren

Woiski vs. Woiski | Orkater & Bijlmer Parktheater

“BB met R dat is Bruine bonen met rijst…” Wie kent deze tophit uit de jaren 50 van Max Woiski niet?

Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland. Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub La Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt.

 

Foto: Sofie Knijff.

Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn. Gebaseerd op het boek Bruine Bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronnie Woiski.

regie Geert Lageveen tekst Bodil de la Parra, Geert Lageveen, Maarten van Hinte en Esther Duysker spel Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt en Gery Mendes muziek Gery Mendes, Vernon Chatlein, Sophie Anglionin muzikale leiding Alvin Lewis choreografie Dionne Verwey dramaturgie Maarten van Hinte decorRuben Wijnstok kostuums Arien de Vries

Van 3 februari tot 31 maart 2018 tourt Woiski vs. Woiski langs theaters in het hele land. Woiski vs. Woiski is een coproductie van Orkater en het Bijlmer Parktheater en is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21 en VSB Fonds.

Bijlmer Parktheater en Orkater werkten eerder samen in het kader van het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers. Zij zien Woiski vs. Woiski als één van vele vormen van toekomstige samenwerking. Een samenwerking die op praktische wijze een zinvolle bijdrage levert aan de voortdurende en bij vlagen oplopende discussie over diversiteit in de kunstensector.

Woiski vs. Woiski is een coproductie van Orkater en het Bijlmer Parktheater en is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21.

Duur voorstelling: 90 minuten
Leeftijd: 14+

Kaartverkoop informatie try-out voorstellingen:
Kaartverkoop regulier: € 13,50 (inclusief drankje)

Stadspasaanbieding: € 2,00 (exclusief drankje)
Let wel: Deze aanbieding is alleen geldig voor stadspashouders met een groene stip. Kaarten met stadspas zijn verkrijgbaar aan de kassa in het Bijlmer Parktheater vanaf 1 november 2017, maar het wordt verrekend met het tegoed van de maand januari.

Heeft u een actiecode? Deze actiecode is alleen te activeren via de online kaartverkoop tot 1 januari 2018.

Na de try-outs is de voorstelling vanaf 13 januari te zien als reguliere voorstelling in het Bijlmer Parktheater. Daarna toert Woiski vs. Woiski nog tot 1 april 2018 door het hele land.

 

Lees hier een interview met Anoushka Zeegelaar over de voorstelling.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter