blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Woiski sr en Woiski jr verenigd

Het complete muzikale overzicht van de muzieklegendes Max Woiski senior en Max Woiski junior komt 11 februari uit op twee cd’s en een dvd. Source 1 media, die de 3-cdbox uitbrengt onder de titel Ritmo Tropical spreekt van “uniek materiaal” omdat veel van de muziekopnamen nog niet eerder op cd verschenen. De bijgeleverde dvd bevat materiaal uit de archieven van onder meer het Filmmuseum Amsterdam en de privé-collectie van de familie Woiski.

Woiski sr. (1911-1981) werd vooral bekend met zijn hit B.B. met R. (“dat is bruine bonen met rijst”). Hij speelde in de jaren dertig van de twintigste eeuw in Amsterdam al populaire muziek. In zijn eigen club La Cubana in de Amsterdamse Leidsestraat trad hij op onder de naam José Baretto en speelde voornamelijk Latin. In de jaren vijftig schakelde hij over naar de Surinaamse muziek. In zijn orkest speelden onder meer Steve Boston (percussie) en Johnny de Miranda (conga/slagwerk/piano/zang). Later had hij een nachtclub op Mallorca.

Zijn zoon Max Mackintosh (1930), meer bekend onder zijn artiestennaam Max Woiski jr en inmiddels 81, speelde ook met zijn orkest in zijn eigen club La Tropicana in de Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Onder zijn hits: Rijst met kouseband en Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw.

[ontleend aan Starnieuws, 26 januari 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter