blog | werkgroep caraïbische letteren

Witte mannen praten over de witte man in de Amsterdamse culturele sector

Onder leiding van Jörgen Tjon A Fong (Urban Myth) praten op zaterdag 23 april Melle Daamen (Stadsshouwburg Amsterdam), Jan Zoet (Theaterschool Amsterdam), Maarten van der Cammen (Via Rudolphi) en Chris Keulemans (oprichter Tolhuistuin) over hoe zij omgaan met een privilege waar ze domweg mee geboren zijn.

white and privileged

Vier mannen op bepalende posities in de Amsterdamse culturele sector. Hoe werkt het, als je eigen kleur en recht van spreken eigenlijk nooit ter discussie staan? Als je zelf de norm bent en een rol kan spelen in de vormgeving van het culturele landschap?

In Nederland is de publieke discussie over ‘white privilege’ losgebarsten, maar meestal ontbreekt dan de stem van de mannen met deze witte voorrechten zelf.

Tijd voor een openhartig gesprek dus, een bijdrage aan een spannende tijd waarin geen enkele verworvenheid in de culturele sector meer vanzelfsprekend is.

Aanleiding van dit gesprek is een worsteling met het witte privilege van Charlotte Verhoef (Frascati 15:15) en verhaal dat Chris Keulemans onlangs schreef voor de Groene Amsterdammer: ‘White Privilege, aantekeningen van een ervaringsdeskundige’ (klik hier).

Datum en tijd: zaterdag 23 april 2016, 16.30 uur
Plaats: Frascati, Nes 63, 1012 KD Amsterdam
Gratis entree, gelieve wel te reserveren via 020-6266866

 

een vluchtige ontmoeting

Albert Roessingh – Een vluchtige ontoeting

Frascati 15:15 bestaat uit zeven young creatives die een seizoen lang in Frascati bivakkeren om, op de randen van de theaterprogrammering, eigen (context) programma’s te ontwikkelen. Frascati 15:15 / lichting ’15-’16 zijn: Victorine van Alphen, Luit Bakker, Bran Remie, Eva de Wit, Charlotte Verhoef, Ran Hoogerwaard en Leon Brill. www.frascati1515.org

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter