blog | werkgroep caraïbische letteren
 

Winti-informatie door Marian Markelo

Mart Opo Dyari Skoro, 25 oktober 2015

Iedere vierde zondag van de maand geeft Marian Markelo a.k.a. Nana Efua, voorlichting over Winti, de Afro-Amerikaanse godsdienst in Suriname. De bijeenkomst wordt gehouden bij Radio Mart, Vreeswijkpad 11, 1106 DV Amsterdam, dichtbij eindhalte Metro Gein.

Een fotoreportage van Johan Janssen

 

Marian Markelo4

 

Deze zondag was er een grote opkomst en was het zaaltje bij Radio Mart flink vol. Het onderwerp was vooral de Kra, ook wel genoemd Akra.

Volgende bijeenkomst 22 november om 15:30 uur. Onderwerp dan: Teki sreka nanga tan Kaseri.

 

Marian Markelo6
Marian Markelo5
Marian Markelo3
Marian Markelo2
Marian Markelo1

12 comments to “Winti-informatie door Marian Markelo”

 • Ik wil graag cd’s bij u bestellen. 0644944790

 • Wij zijn spijtig genoeg geen cd-winkel.

 • Goedenavond Mevr. Markelo, ik heb geen comment maar een dringende vraag.
  ik zou contact met U willen leggen en vraag U daarom naar Uw telefoonnr. als dat kan.
  Ik hoor graag van U.

  Vriendelijke Groeten.

 • Goedemiddag mevrouw Markelo, ik zou graag contact met u willen leggen.
  Ik heb een belangrijke vraag. Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Natasja

 • Beste mevrouw Markelo,

  Ik ben nu bezig met een artikel over Winti en zou graag een vraaggesprek met u daarover willen.
  In afwachting van uw reactie,

  Met hartelijke groeten,

  Kenneth Vers.

 • Verwijderd door redactie vanwege ontbreken van voor- en achternamen

 • Beste mevrouw Markelo,
  We willen heel graag een interview met u over Winti voor onze documentaire film. Onze insteek is heel positief en staat in het kader van emancipatie en dekolonisatie. We zouden het erg waarderen als u contact met ons opnam.
  Hartelijk dank, Paul Enkelaar (filmer)

 • Goedendag

  Ik zou graag contact willen hebben met mevrouw .
  Heb wat te bespreken

  Neem alstublieft contact op

  Dank u vriendelijk

 • Beste Marian,

  Is het mogelijk je persoonlijk wat vragen te stellen over Winti-rituelen? Ik maak een Kinderfilm over een Surinaams meisje wiens moeder is overleden. Haar oma helpt haar dmv Winti religie dit te verwerken. Ik wil dit op een mooie integere manier in beeld brengen. Esther Duysker is mijn script-coach. Zij heeft mij naar jou verwezen. Ik hoop dat je open staat voor contact.

  Vriendelijke groet,
  Gaby

  • Dit is niet de site van Marian Markelo. U zult met haar contact moeten maken via email, het beste is daarvoor contact te maken met het NiNsee. vr. gr. red CU

 • Mijn oom, die in Paramaribo rk priester was, sprak als hij in Nederland was, eens in de zoveel jaar, met respect over Winti. Als kind was dat een voorbeeld voor mij; ik luisterde aandachtig en hoorde vooral goed dat Winti dus naast de katholieke religie werd geplaatst en niet eronder! Bedenk dat we leeftijdgenoten zijn: Marian Markelo en ik. In dezelfde tijd waren we kleine meisjes, ieder op een ander werelddeel en zo even verbonden. Zo ervaar ik het!

 • goedemorgen cultuurvrouw met kennis

  als iemand bij met verzoek en intenties van huwelijk bruidprijs in mijn huis komt
  en tijdens het bezoek na het eten winti krijgt als gast in mijn huis
  wat betekent dat en daarna alles kapot maakt tot ziekenhuis kliniek opnames
  was daarvoor niet was en gezondheidstoestand is niet veranderd
  hij accepteerde de winti niet en had ook gelogen en vervreemd gedragen was niet trouw
  nam misbruik van mijn eerlijkheid dat ik hem een kans en om hem gaf
  nu met velen gesprekken en niet eens 3 maaanden geleden is hij in de zelfde houding met scheldwoorden zonder aanleiding k denk dat deze maan op alle vlakken persoonlijke hulp kan gebruiken op zijn cultuur en geestelijk gezondheid levens gebied
  elfriet stanley hunte zoon van wilma van de meijden en stuurd meldingen naar medische en politie uit het niets
  vriendelijk bedankt

  dank u wel
  ps:ik hoop dat hij zal gehoorzamen

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter