blog | werkgroep caraïbische letteren

Winnaar Cindy Kersebornpenning voor kleur in de media

De jury voor de Cindy Kersebornpenning voor kleur in de media heeft die onderscheiding  toegekend aan de filmer en beeldend kunstenaar Bibi Fadlalla. Dit is de eerste keer dat de penning wordt uitgereikt, een initiatief van de Directors’ Round Table en de Stichting Cimaké. De jury bestond uit Adriaan van Dis, Sylvana Simons en Meral Uslu.

De penning zal jaarlijks worden toegekend ter herinnering aan Cindy Kerseborn, (1956-2019), maakster van documentaires over de Caribische auteurs Edgar Cairo, Frank Martinus Arion en Astrid Roemer en over de Arubaanse nieuwjaarstraditie Dande.

De prijs bestaat uit €1000 en een ring met bijbehorende penning, ontworpen door Joost Elffers (NYC) en Elles Kloosterman (Bergen N.-H.).

Voor de onderscheiding komen in aanmerking makers van bewegende beelden op enig medium die aan het begin van hun loopbaan staan. ‘Kleur in de media’ houdt in dat het werk gemaakt is door mensen van kleur of gaat over mensen van kleur. Maar de term ‘kleur’ verwijst hier meer naar een mentaliteit dan naar een afkomst.

De uitreiking van de Cindy Kersebornpenning vindt plaats in het Bijlmerparktheater op 23 november a.s., aanvang 3 uur (toegang gratis op aanvraag bij contact@cimakefounation.eu).

Bibi Fadlalla is een beeldend kunstenares en filmmaakster te Amsterdam. Zij volgde media studies aan de Universiteit van Amsterdam en de New School in New York. Bibi debuteerde in 2012 met de documentaire Zwarte Piet en Ik, die werd gevolgd door Dat Haar (2016), Kendis (2017),Vader Figuur (2019) en Vrouwen van mijn Land (2020, over kunstenares Raquel van Haver). Haar films werden vertoond op festivals in binnen- en buitenland en genomineerd voor verscheidene prijzen. Bovendien is zij werkzaam als video-kunstenares.

Zie haar website bibifadlalla.com.

Stichting Cimake, contact@cimakefoundation.eu

Bestuur: Abram de Swaan, voorz., Ray Blinker en Jan Onland.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter