blog | werkgroep caraïbische letteren

Wilmo Kembel – Blaka Rowsu/Zwarte Roos

Blaka rowsu now ye gwe
Tyari mi go na ini yu ati
Awansi san psa mi sa memre yu
Ini a dipi fu mi ati
Sonte prakseri den neti
Mi tu ay lowe watra
Na tap a doti pe mi nanga yu
Pe mi nanga yu ben bosi brasa

[Sranantongo]

Zwarte Roos

Zwarte Roos nu ga je weg
Neem me mee in je hart
Wat er ook gebeurt ik zal me jou herinneren
In het diepste van mijn hart
Wanneer ik ’s nachts denk
Schieten tranen in mijn ogen
Op de plek waar jij en ik
Elkaar omhelsden en kusten

Vertaling: Michiel van Kempen

[Mexicaans origineel ‘El Reloj’; Sranantongo tekst van Wilmo Kembel. Op veel geluidsdragers te vinden, o.m. op de plaat Suriname, gezongen door Harold Power, met orkest o.l.v. Wilmo Kembel (Paramaribo: Nel Emanuels Productions, z.j.). Zeer populair geworden door de uitvoering van Lieve Hugo.]

Over het Album van de Caraïbische poëzie, klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter