blog | werkgroep caraïbische letteren

Wikipedia: online bijeenkomst Internationale Vrouwendag

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseren de Wiki Goes Caribbean werkgroep en de Gendergap werkgroep met de steun van de Zweedse ambassade, de WikiGap challenge. In de periode van 6 maart tot en met 6 april werkt Wikipedia met iedereen eraan om extra aandacht te geven aan meer nieuwe artikelen te maken of aan de verbetering van biografieën van vrouwen en aanverwante onderwerpen op Wikipedia, in zoveel mogelijk talen.

Denchi – The girl with the cactus earring

Uit onderzoek blijkt namelijk dat er relatief veel kennis over vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen ontbreekt op Wikipedia, en ook op verwante kennisprojecten zoals Wikimedia Commons (de beeldbank achter Wikipedia) en Wikidata (de gestructureerde database die alle Wikiprojecten met elkaar verbindt). Tijd om daar verandering in te brengen!

Online bijeenkomst 6 maart

Op 6 maart organiseren we een online startbijeenkomst in Zoom waar zowel geïnteresseerden als ervaren Wiki-bewerkers voor uitgenodigd worden om aan te sluiten.

We starten de bijeenkomst om 14.00 uur (CET) / 9.00 uur (ABC-eilanden) met presentaties tijdens een plenaire opening. Vervolgens kunt u na een korte pauze kiezen uit twee opties:

  • Luisteren naar een introductie Wikipedia bewerken
  • Uitleg volgen over het bewerken van Wikidata, en vervolgens samen aan de slag op Wikidata óf zelfstandig aan de slag op Wikipedia of Commons.

Inschrijven online bijeenkomst 6 maart

Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten én om u de inloggegevens voor Zoom toe te kunnen sturen, vragen we u via dit formulier in te schrijven. U leest meer over de bijeenkomst op de Wikigap pagina op Wikipedia.

Wij zien u heel graag op 6 maart, en dagen u uit om daarna een bijdrage te doen aan de Wikigap-challenge. Met uw bijdrage helpt u om de gendergap te verkleinen en maakt u ook nog kans op een prijs!

on 04.03.2021 at 13:22
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter