blog | werkgroep caraïbische letteren

Wiki Goes Caribbean

Save the date: Wiki Goes Caribbean Nieuwjaarsbijeenkomst, dinsdag 18 februari 2020, 15.00 – 18.00 uur, Nationaal Archief Den Haag

Wikipedia is een internet-encyclopedie met als doel iedereen, waar ook ter wereld, vrije toegang te geven tot alle menselijke kennis. Het is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. De Nederlandstalige Wikipedia beschikt over bijna twee miljoen artikelen. Dagelijks groeit Wikipedia met circa 135 nieuwe artikelen dankzij de inzet van meer dan tweeduizend vrijwilligers. Maar wist u dat de onderwerpen die erop staan grotendeels gericht zijn op Europa en de westerse wereld? En dat nog veel informatie over o.a. Suriname en het Caribisch gebied (voormalige Nederlandse Antillen en Aruba) mist?

Op 23 februari 2019 kwam de Wiki Goes Caribbean werkgroep weer bij elkaar in het Nationaal Archief . Foto: WikiTici

Dutch Caribbean Book Club, Wikimedia Nederland, en het Nationaal Archief willen hier met het project Wiki Goes Caribbean (WGC) verandering in brengen, en daar kunt u een belangrijke rol in spelen! Graag nodigen wij u daarom uit voor: Wiki Goes Caribbean Nieuwjaarsbijeenkomst dinsdag 18 februari van 15.00 tot 18.00 uur Nationaal Archief

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u graag meer over hoe Wikipedia werkt, wat de aandachtsgebieden zijn en hoe we met elkaar hieraan kunnen werken. Daarnaast willen we graag met u in gesprek: Hoe kunnen we met elkaar de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en Wikimedia Commons (de beeldbank van Wikipedia) uitbreiden en/of verbeteren? We sluiten af met een informele borrel met hapjes en drankjes.

Reserveer 18 februari alvast in uw agenda en meld u aan door een e-mail te sturen naar info@wikimedia.nl. Na uw aanmelding sturen wij u meer informatie over het programma en de locatie. Heeft u in uw netwerk andere personen die mogelijk geïnteresseerd zijn om deze bijeenkomst bij te wonen, stuurt u deze e-mail dan graag aan ze door! Meer weten over het project Wiki Goes Caribbean? Kijk op de website.

on 08.02.2020 at 9:28
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter