blog | werkgroep caraïbische letteren

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag in het Nationaal Archief & Wikimedia Congres in Utrecht

Zaterdag 23 februari vond wederom een drukbezochte Wiki goes Caribbean schrijfmiddag plaats in het Nationaal Archief in Den Haag. Twaalf mensen gingen aan de slag met het thema ‘Mensen en tradities’ in het kader van Wiki goes Caribbean.

Deelnemers in het Nationaal Archief, met o.m. in het midden (rode pantalon) Valika Smeulders

Er werden artikelen geschreven voor Wikipedia en foto’s uitgezocht op Wikimedia Commons om bij artikelen te plaatsen. De Wikipedia-mentoren en de begeleiders van het Nationaal Archief stonden paraat om vragen te beantwoorden en deelnemers wegwijs te maken in de collectie van het Nationaal Archief.

Ook zin om te komen? De schrijfmiddagen zijn zowel voor beginners als voor ervaren Wikipedia-bewerkers. De volgende ‘Wiki goes Caribbean’ schrijfmiddag in het Nationaal Archief vindt plaats op 23 maart. Het thema is dan ‘Vrouwenkiesrecht, Eerste feministische golf’. Lees meer over deze (gratis toegankelijke) schrijfmiddag (klik hier) en schrijf je in (klik hier)!

 

Michiel van Kempen. Foto © Titia Hahne/Vakbond van Schrijvers.

 

Congres: 8 en 9 maart 2019

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 is er een grote Wikimedia conferentie, de WikiconNL, in de Social Impact Factory in Utrecht. Er zijn lezingen, workshops en doe-sessies. Daar  spreekt o.m. Michiel van Kempen (UvA) over het gebruik van Wikipedia in het academisch onderwijs en wat de on line-encyclopedie heeft betekend voor de Nederlands-Caraïbische letteren.

Het volledige programma van de twee dagen vind je hier: wm-wikiconnl-programma-a4_3

Meer informatie over de locatie (inclusief een routebeschrijving) vind je hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter