blog | werkgroep caraïbische letteren

Wiki goes Caribbean: Nieuwe perspectieven op Wikipedia

Op zaterdag 23 maart organiseren we weer een WGC-bijeenkomst in het Nationaal Archief. Help je ons om meer informatie over het Caribisch gebied op de Nederlandse en Papiamentstalige Wikipedia toe te voegen? Zoeken naar betrouwbare bronnen begint vaak op Wikipedia. Maar er ontbreekt nog veel kennis over en perspectief op Caribisch Nederland. Ontdek hoe je kan bijdragen aan het vertellen van verhalen van Caribisch Nederland!

Extra perspectieven

Met deze bijeenkomst willen we laten zien dat iedereen op verschillende manieren zijn eigen verhaal en geschiedenis kan vertellen op de wereldwijde encyclopedie Wikipedia. We willen je uitnodigen met ons informatie en beeldmateriaal op Wikipedia onder de loep te nemen en jouw kennis en perspectief eraan toe te voegen, en we laten je zien op welke manieren je dit kunt doen.

Wikipedia bewerken moeilijk?

Welnee, Iedereen kan Wikipedia bewerken!  Vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn aanwezig en bieden je de helpende hand. Medewerkers van het Nationaal Archief wijzen je de weg naar de bronnen in onze collecties.
Benieuwd wat je kunt doen om de informatie over het Caribisch gebied op Wikipedia te verbeteren en uit te breiden? Kijk eens tussen onze lijsten van gewenste artikelen (rode linken) en artikelen op Wikipedia die nog verbeterd of vertaald kunnen worden. 

Vergeet je laptop niet.

Wiki goes Caribbean

Deze Wiki goes Caribbean-bijeenkomst wordt georganiseerd door de Wiki goes Caribbean Werkgroep van Wikimedia Nederland en de Dutch Caribbean Book Club in samenwerking met het Nationaal Archief.

Tijdstip en locatie

Datum: Zaterdag 23 maart
Tijd: 13.00-16.00 uur
Waar: Nationaal Archief, Den Haag
Kosten: Gratis
Max. aantal deelnemers: 50
Niet vergeten: laptop

Inschrijven: klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter