blog | werkgroep caraïbische letteren

Wiki goes Caribbean

Met het Wiki goes Caribbean (WGC)-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia, op Wikidata en Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren.

Hiertoe organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met het Nationaal Archief in Den Haag en Dutch Caribbean Book Club een tweemaandelijkse WGC-schrijfmiddag.

Thema van de online bijeenkomst op zaterdag 29 augustus is Slavernij. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur.

Coen van Gaalen, assistant professor in social and demographic history aan de Radboud Universiteit Nijmegen, geeft een presentatie over de onlangs gedigitaliseerde slaven- en emancipatieregisters van Curaçao en hoe je deze kunt gebruiken.
Daarna praten we verder en is er gelegenheid om vragen te stellen of om met andere geïnteresseerden, ervaren Wikipedianen en professionals een begin te maken met het schrijven van artikelen op de Nederlandse of op de Papiamentstalige Wikipedia en foto’s en video’s van Wikimedia Commons bij verschillende Wikipedia-artikelen plaatsen.

Wil je aansluiten, schrijf je dan in via dit formulier zodat we je voorafgaand aan de online bijeenkomst een uitnodigingslink voor de online bijeenkomst kunnen sturen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter