blog | werkgroep caraïbische letteren

Wijnand Stomp genomineerd als verteller van het jaar 2013

Wie wordt de nieuwe Ambassadeur van vertellend Nederland? De vijf genomineerden zijn  Pauline Seebregts, Philip van der ZeeSahand SahebdivaniWijnand Stomp enWim Wolbrink! Op Wereldverteldag, woensdag 20 maart, zal de jury in Vertelcafé Mezrab te Amsterdam bekend maken wie van hen de nieuwe Verteller van het Jaar wordt. Lees hieronder meer over deze vertellers!
En op diezelfde avond vindt in op de Verhalenboot in Zwolle de Wedstrijd Jong Verteltalent 2013 plaats. Hiervoor hebben zich acht jonge vertellers gemeld! Klik hier voor meer informatie.
Al meer dan 25 jaar is Wijnand Stomp verhalenverteller. Energiek wisselt hij tijdens van personage. Dat Wijnand zich ‘Mister Anansi’ laat noemen, maakt duidelijk dat hij, zelf afkomstig van de Antillen, het erfgoed van de Anansi-verhalen levend weet te houden.
Hij vertelt alleen en soms samen met jonge muzikanten en acteurs/actrices in theaters, scholen, musea en bij festivals in Nederland en in de Caribische gebieden.
Naast verteller was Wijnand oprichter en leider van het voormalige Kalebas Verhalenbedrijf in Haarlem. Ook is hij trainer/coach voor andere vertellers, hij geeft masterclasses en workshops bij o.a. de Vertelacademie.
Wijnand heeft een ruim aanbod van voorstellingen voor jong en oud.
Om er enkele te noemen:
·         Floddertje vanaf 4 jaar
·         Mieten en Zagen uit de Cariben voor oudere kinderen
·         Stomp XL: Stand Up Storytelling met een vleugje cabaret
·         De laatste maanden is Wijnand op televisie te zien geweest bij KRO Kindertijd om samen met kinderen verhalen te bedenken.
Kortom, een veelzijdige verteller die weet wat cultureel ondernemerschap is en de media niet schuwt.
Citaten uit de motivaties:
–         “Gedurende de jaren dat wij hem volgen, hebben we geconstateerd dat hij met tomeloze energie vele optredens in het hele land heeft verzorgd.”
–         “Hij heeft in de afgelopen jaren met zijn bedrijf Kalebas veel vertellers een podium gegeven om verder te groeien.”
–         “Omdat ik, als ik twee minuten naar hem luister, in het verhaal verdwijn.”

www.wijnandstomp.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter