blog | werkgroep caraïbische letteren

Wij slaven van Suriname en Hoe duur was de suiker? nu ook uitgegeven in eenvoudige taal

Leeslicht is een uitgeverij die zich toelegt op uitgaven van teksten in sterk vereenvoudigde taal. Bij Leeslicht zijn nu verschenen Anton de Koms Wij slaven van Suriname en Cynthia Mc Leods Hoe duur was de suiker?

 

Anton de Koms Wij slaven van Suriname verscheen in 1934 en was de eerste poging van een landskind om de Surinaamse geschiedenis te herschrijven vanuit een niet-wit perspectief. Het boek werd pas in 1971 officieel herdrukt en beleefde daarna herdruk op herdruk. Jet Doedel bewerkte het boek nu, zodat ook lezers met een geringe woordenschat en beperkte leeservaring het boek kunnen lezen.

Prijs € 13,50. ISBN 978 90 8696 349 2

Cynthia Mc Leods Hoe duur was de suiker? verscheen bij Vaco Press in Paramaribo in 1987, er kwam een Nederlandse editie van bij uitgeverij Conserve in Schoorl in 1995. Het boek werd bewerkt tot theaterstuk, musical, film en mini-tv-serie, er verscheen ook een filmeditie van en in 2016 een uitgave als Dwarsligger (dat was de dertigste druk). Het had zijn succes vooral te danken door dat een stuk van de Surinaamse koloniale geschiedenis gemakkelijk verhalend in niet te moeilijke taal verteld werd voor een groot publiek. Nu is het door Jet Doedel in (nog) eenvoudiger taal omgezet voor beginnende lezers.

Prijs € 13,50. ISBN 978 90 8696 2037

 

 

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter