blog | werkgroep caraïbische letteren

José Capricorne: ‘Wij, de zwarten, zaten achterin de schoolklas’

door Danielle Pinedo

„Ik ben geboren in Otrabanda, een wijk in Willemstad, Curaçao. Mijn moeder was een mulat, haar vader bezat een plantage. Mijn zwarte vader was van eenvoudige komaf. Die combinatie zorgde ruim een eeuw geleden voor problemen op Curaçao.

Toen mijn moeder bij mijn vader introk, verbrak haar familie het contact. Pas jaren later, toen mijn vader werd getroffen door een hartaanval, werden de banden hersteld.”

„Ik was veertien toen mijn vader overleed. We stonden samen door het raam naar buiten te turen. Vanuit het niets zakte hij in elkaar. Ik ving hem op en legde hem zachtjes op de grond. Toen de dokter kwam – we hadden geen huistelefoon – was het al te laat. Mijn vader is 49 jaar geworden.”

Lees hier verder op de website van NRC, 11 augustus 2018

 

 

 

 

on 11.08.2018 at 10:17
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter