blog | werkgroep caraïbische letteren

Wie zijn Wij

Boeklancering White Innocence

Wat betekent het om Nederlander te zijn en wie bepaalt dat? Sinds 11 september 2001 is de discussie over wie wij zijn, multiculturaliteit en de toekomst van Nederland in een globaliserende wereld urgenter geworden en gepolariseerd. Ook culturele instellingen en musea reflecteren op deze ontwikkelingen maar in hoeverre hebben zij invloed op de huidige beeldvorming en discoursen in de samenleving?

Op vrijdag 27 mei 2016 staan deze vragen centraal tijdens het event Wie zijn Wij? Boeklancering White Innocence. Dit event maakt onderdeel uit van een reeks van gesprekken met kunstenaars, academici, artiesten en activisten waarin gevoelige kwesties zoals identiteit, burgerschap, erfgoed en cultuur worden bevraagd. Wie zijn Wij? trapt af met de boeklancering van White Innocence van Gloria Wekker.

Gloria Wekker

Gloria Wekker

 

Het boek White Innocence dat op deze avond wordt gepresenteerd, onderzoekt de manieren waarop het koloniale verleden nog steeds doorwerkt in het heden, in de manieren waarop wij onszelf en anderen definiëren. Met aansluitend een avondvullend programma waar kunstenaars, muzikanten en academici als Quinsy Gario, Isabel Hoving, Markus Balkenhol, Susan Legêne, Seada Nourhussen, Wayne Modest, Charl Landvreugd en Nancy Jouwe hun visie op het concept Wie zijn Wij? geven.

Wanneer: vrijdag 27 mei 2016

Tijd: 19.30-22.00 uur

Entree: € 8,-. Museumjaarkaart en Vrienden van het Tropenmuseum gratis, reserveren is wel noodzakelijk

Meer informatie: reserveren@tropenmuseum.nl of 088 00 42 840 (di t/m vr 10.00-17.00 uur)

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter