Wie of wat bepaalt: (school/fictie)boeken voor de jeugd anno 2021
Eindelijk is het dan zover: het boek Op de rug van Bigi Kayman van Henna Goudzand Nahar en Hedy Tjin is er. Dat wordt gevierd met een mooi avondvullend programma in Pakhuis De Zwijger op 19 november a.s.
Kinderboeken over de slavernij voor het jonge kind (onder 10 jaar) zijn er in het Nederlandstalig gebied nog weinig. Schrijver Henna Goudzand Nahar en illustrator Hedy Tjin gingen daarom aan de slag en maakten Op de rug van Bigi Kayman. Op deze avond presenteren zij allereerst hun nieuwe boek en vertellen over het maakproces.
Na de presentatie gaan we met een panel aan sprekers én met de zaal in gesprek over de vraag wie en wat mag en moet bepalen hoe boeken (fictie en schoolboek) voor de jeugd eruit zien. Wat moet de plaats zijn van een boek als Op de rug van Bigi Kayman in het onderwijs? Hoe divers is nu het boekenaanbod voor de jeugd? Wat verstaan we überhaupt onder divers en inclusief? Naar wie laten we in dit kader onze oren hangen? Ook onderwerpen als beeldmateriaal, toe-eigening, en lobbies op educatieve uitgeverijen om bijvoorbeeld de bikini uit schoolboeken te laten, komen aan bod.
We zijn erg trots om met deze prachtige mensen [schrijvers, illustratoren, (onderwijs)deskundigen, boekhandelaar en uitgever] in gesprek te mogen gaan: Aspha Bijnaar, Gundy van Dijk, Judi Mesman, Joan Windzak, Wendy Wilbers, Philip Hopman, Chee-Han Kartosen-Wong en Brian Elstak.
Gerson Main zal optreden.
Datum: vrijdag 19 november 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Pakhuis De Zwijger, Amsterdam
Het lijkt ons heel erg leuk als jij daarbij bent! De entree is gratis, alleen moet je wel even reserveren.
Voor meer informatie en reserveren: klik hier